Home » Waarom is Anifit gezond voer ?

Waarom is Anifit gezond voer ?

Aan alle voedingsmiddelen heeft AniFit hoge vereisten toegeschreven.

Een goede gezondheid begint met gezonde darmen en dit is heel afhankelijk van het voedsel dat wordt toegediend. Honden en katten hebben snijtanden (geen maaltanden) en een kort darmstelsel. Dit wil zeggen dat ze tot de carnivoren of vleeseters behoren. En ook dat ze plantaardig voedsel maar slecht kunnen verteren. 

Groenten en ander bijproducten kan je zelf naar behoefte van je dier aanpassen want het aandeel van vers vlees bij AniFit zit tussen de 90 en 99%. 

Deze voeding wordt in Zweden geproduceerd waar heel strenge wetten gelden en dierenwelzijn hoog staat aangeschreven. Toedienen van antibiotica aan het vee is verboden. De dieren staan er niet in mestbedrijven maar hebben een vrije loop in de weide. Dierproeven zijn verboden. 

Geen toegevoegde vetten, geen conserveringsmiddelen, geen kunstmatige toevoegingen of suiker. Geen schadelijke chemicaliën of aroma's. Geen kleurstoffen. 

Geen granen, soja of maïs toegevoegd. 

We weten dat al deze toevoegingen alleen maar een overbelasting zijn voor het lichaam en het immuunsysteem verzwakt waardoor er tal van lichamelijke kwalen en ongemakken ontstaan.

Wij garanderen dus 100% puur vlees van levensmiddelkwaliteit (wat de mens ook zou eten)

Spiervlees is het hoofdbestanddeel. Zoals longen, maag, nier, hart, slokdarm, keel, lever, karkas en magen van pluimvee zijn dierlijke bijproducten. Slachtafval, mais en soja wordt niet toegevoegd.

We beloven niet alleen hoge kwaliteit, maar zijn ook onderworpen aan strenge controles: Anifit is gecertificeerd volgens IFS (International Food Standard) 1) ISO 22000 (Management van voedselveiligheid) 2), ISO 9001 (Kwaliteitsbeheer) en biologische regelgeving en is geïnspecteerd door auditors van TÜV en BCS ÖKÖ Garantie GmbH (DE-ÖKO-001).

 

Waar moeten we nu extra voor opletten !

Hoe komt men aan brokken ?

De misleiding door de voedingsindustrie is heel groot. We worden met mooi foto's, mooie gezegden, onderscheid in rassen enz....om de tuin geleid. Men krijgt voor elk probleem en voor elk ras een speciaal gefabriceerd product. Maar is dit wel het eigenlijke antwoord op het probleem dat wij zoeken? Denk je echt dat een labrador andere voeding nodig heeft dan een poedel ? Helemaal niet.

En dan staan we in de supermarkt en zien daar tal van merken en mogelijkheden. Hoe geraken we in godsnaam wijs uit al deze verschillende aanbiedingen. Alsook niemand is er ook bereid om ons van een degelijke uitleg te bedienen. Neen, we staan er alleen voor en nochtans willen we voor onze lievelingen het allerbeste.

Laat ik je hier toch even uitleggen hoe brokken worden gemaakt. Je begrijpt alvast dat het hier niet gaat over verse voeding maar dat je hier te maken hebt met een kunstmatig bereid product. En hoe dan wel : 

Eerst en vooral mag het gezegd worden dat droge hondenbrokken ontwikkeld zijn voor het gemak en de hygiëne van de mens, en niet zozeer voor de gezondheid van de hond. Hondenbrokken houden onze handen proper, kunnen heel lang bewaard worden en geven geen geur af zelfs al liggen ze lang in de voederbak.

Om tot die droge brokken te komen, worden vleesresten gemalen tot een vleesbrij.  Deze wordt dan aangevuld met eiwitten zoals bijvoorbeeld beendermeel. Dan worden er nog chemische vitaminen en mineralen toegevoegd. Krijgt het nog geurstoffen, smaakstoffen, kleurstoffen en bewaarstoffen. Enz... (dit hebben we toch allemaal niet nodig) Door verwerkingsprocessen zoals verhitting en droging op heel hoge temperaturen wordt de brok samengesteld. Bij deze extreem hoge temperaturen worden in grote mate de vitaminen en mineralen alsook belangrijke verteringsenzymen vernietigd. Sommige fabrikanten nemen het bovendien niet altijd nauw met  de afkomst van de te verwerken vleesresten.

Waarom zijn brokken dus ongezond voor je hond ?

Door de aanwezigheid van al die toegevoegde chemische additieven zoals geur-, smaak-, kleur- en bewaarstoffen enz... wordt de vertering flink bemoeilijkt. Dit voedsel laat dan ook veel afvalstoffen na in het lichaam die op zijn beurt heel belastend is en daarmee het immuunsysteem of afweersysteem naar beneden haalt. Als gevolg is dit mogelijks de oorzaak van vele gezondheidsklachten. Gezondheidsklachten die overgaan in ziekten en chronische toestanden. Uw dierenarts zal deze klachten zeker kunnen aanpakken met de juiste medicatie toe te passen. Maar daarom is jouw probleem nog niet opgelost. 

Uw problemen kunnen simpelweg opgelost worden door over te schakelen op een gezond voedingspatroon die bestaat uit natuurlijke, verse gezonde voeding. 

De gezonde voeding is dus voeding :

  • met een zeer hoog vleesgehalte
  • vlees van levensmiddelenkwaliteit
  • geen toegevoegde vetten
  • geen bewaarstoffen
  • geen toegevoegde granen, maïs of soja
  • geen toegevoegde suikers
  • geen kunstmatige aditieven

En die vind je bij ons, bij Anifit. 

Wij zijn trouwens onderworpen aan strenge controles . Anifit is gecertificeerd volgens IFS (International Food Standard) 1) ISO 22000 (Management van voedselveiligheid) 2), ISO 9001 (Kwaliteitsbeheer) en biologische regelgeving en is geïnspecteerd door auditors van TÜV en BCS ÖKÖ Garantie GmbH (DE-ÖKO-001).