Home » ALOE VERA » OVER ONS

INFORMATIE OVER ONZE WERKWIJZE

De Aloë Vera is een onopvallende plant die op het eerste gezicht aan een cactus doet denken. In werkelijkheid maakt hij deel uit van de leliefamilie. Aloë vera stamt uit een regio met extreem hete zomermaanden, waar vaak maandenlang geen regen valt, zoals: Cuba, Mexico (Yucatan), Brazilië, Afrika en de Canarische Eilanden. Om te kunnen overleven, heeft de plant in zijn bladeren grote vochtreservoirs ontwikkeld.

Vanaf 2001 heeft ook LR de talloze eigenschappen van Aloë-Vera ontdekt. LR produceert hoogwaardige cosmeticaproducten en voedingssupplementen met Aloë Vera. Uitzonderlijk hoge gehaltes Aloe Barbadensis bladgel en geselecteerde combinaties van werkzame stoffen maken de Aloë-Veraproducten van LR tot een ware belevenis, zowel voor het innerlijk als het uiterlijk. Verwen uw huid elke dag met ons ruime assortiment aan verzorgende Aloë-Veraproducten, waarmee wij ook uw wensen voor een optimale huidverzorging kunnen vervullen. Voor onze LR Aloë-Veraverzorging gebruiken wij uitsluitend het binnenste van de plant. De teelt van aloë vera vindt plaats volgens de traditionele verbouwingsmethoden, zonder gebruik van kunstmest of pesticiden. Beproefde kruiden, extracten en oliën harmoniseren uitstekend met de gel van aloë vera, en reinigen en verzorgen de huid.

PRODUCTIE Aloë Vera wordt op reusachtige velden verbouwd, die in de ongerepte natuur gelegen zijn. LR neemt uitsluitend de Aloë-Verabladgel van een grote hooggelegen plantage in Mexico af, die bij plaatselijke sociale projecten betrokken is. De bladgèl wordt via meerdere nauwgezette stappen verkregen:

  1. Mechanische reiniging van elk individueel blad in een waterbad om modder en overige restanten van het blad te wassen.
  2. De groene buitenhuid wordt voorzichtig van de boven en onderkant van het blad afgepeld om het geleiachtige binnenste van het blad te winnen.
  3. Door middel van filterpersen en aansluitende reinigingsstappen wordt de Aloë Vera-bladgèl gewonnen.
  4. Het afvullen van het geperste sap vindt plaats volgens technisch geoptimaliseerde voorwaarden waarna het sap meteen verzendklaar is.

De richtlijnen voor de productie worden volgens de criteria van de IASC (International Aloë-Vera Science Council) uitgevoerd.

KWALITEIT

LR hecht bij al zijn producten groot belang aan kwaliteit. En dus worden ook de Aloë-Veraproducten ontwikkeld en geproduceerd met als doel de beste te zijn. Daarom gebruiken wij uitsluitend het zuivere binnenste bladmateriaal, het bladfilet, van de Aloë-Vera; een voorwaarde voor de hoogste kwaliteit. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de verdere verwerking uiterst voorzichtig gebeurt, zodat de waardevolle ingrediënten ook volledig behouden blijven. LR richt zich op een hoge concentratie Aloë-Veragel in zijn producten, om zich van de concurrentie te onderscheiden. Dit wordt ondersteund door de jaarlijkse certificering en hercertificering van alle LR-producten door het International Aloë-Vera Science Council (IASC). Dat wij hier reeds jaren in slagen wordt onderstreept door de toekenning van het begeerde IASC-kwaliteitszegel.

INFORMATIE OVER DE INGREDIËNTEN

Eeuwenlang werd Aloë-Vera beschouwd als een “multi-talent” voor interne en externe toepassingen - vooral voor cosmetisch en medisch gebruik. Om bestand te zijn tegen warme en droge weersomstandigheden, heeft Aloë Vera het vermogen om water en essentiële voedingsstoffen* in de bladeren op te slaan. De tradities van de positieve effecten van deze stoffen gaan terug tot de tijd van Nefertiti en Cleopatra. ** Ze vormen de basis voor het voedende en regenererende effect van Aloë Vera-verzorgingsproducten van LR.